Гурткова робота-як засіб розвитку творчої особистості

Гурткова робота у нашій початковій школі забезпечує можливості щодо вибору діяльності, до якої дитина проявляє зацікавленість, створює необхідні передумови для прояву її природних здібностей. Система гурткової роботи спрямована на розвиток обдарованості вихованців, їх здібностей, талантів, розвитку творчої особистості, формування естетичного смаку, здорового способу життя, на задоволення потреб дітей та батьків. 

Танцювальний гурток. Керівник  Бек Н.І. 

Гурток “Творча майстерня”. Керівник Сампара Н.І.

Гурток образотворчого мистецтва “Веселий олівець”. Керівник Пелех Н.В.

Гурток “Риторика”. Керівник Семчишин І.Я. 

Гурток “Паперопластика”.  Керівник Колодко М.Ю. 

Декада молодого вчителя

З 02 по 11 листопада у початковій школі проходила декада молодого вчителя.

У школі працює 4 молодих спеціалісти: Вінтонюк Н.Д (вчитель музичного мистецтва)., Воробець А.Т(вчитель іноземної мови), Палій В.В. (вихователь ГПД), Ясінська Г.С. (вихователь ГПД).

Протягом декади були заплановані і проведені заходи, які в першу чергу, спрямовані на можливість зорієнтуватись молодим вчителям в особливостях навчального процесу; по- друге, сформувати у молодих педагогів високий рівень професійних ідеалів, задовільнити потреби у неперервній освіті і надати допомогу у подоланні різних ускладнень.

Урок музики у 3-Б класі. Вчитель: Вінтонюк Н.Д. Тема: “За народними мотивами”. Виконання поспівки  “Хай сопілки дзвінко грають” з використанням музичних інструментів. 
Інтегрований урок англійської мови та мистецтва у 1-А та 1-В класах. Тема: «Моє сімейне дерево” Вчитель: Воробець А.Т.
Учні 1 класу  взяли участь у квесті “Казкова плутанина”. Мета квесту: повторити народні та авторські казки; розвивати пам’ять, увагу, кмітливість; виховувати в учнів любов до книги. Учасники квесту  виконували різноманітні завдання для того, щоб відновити Казкову країну.
Спостереження за змінами у природі. Метою спостереження є навчити помічати ознаки кожної пори року. Виховувати любов до природи, бажання словами змальовувати красу навколишнього світу. Вихователь ГПД Палій В. В. 

День української писемності та мови

“Мова-втілення думки.

Що багатша думка, то багатша мова.

Любімо її , вивчаймо її , розвиваймо її.

Борімося за красу мови , за правильність мови,

за приступність мови , за багатство мови…”

                                                       М. Рильський

З особливим трепетом та хвилюванням відзначили День української писемності та мови у початковій школі.

9 листопада школа цвіла від розмаїття вишиванок, у яких прийшли  наші учні та вчителі.

Постійний творчий пошук педагогів знайшов досить вдале відображення під час проведення уроків української мови .

Це зображення має порожній атрибут alt; ім'я файлу image-1-2-1024x768.jpeg

Учні 1-А класу (класний керівник Покалюк О.С.) брали участь у вікторині «Рідну мову знаємо!» та створили колективну тематичну розмальовку.
Це зображення має порожній атрибут alt; ім'я файлу image-2-2-1024x1007.jpeg

Урок-змагання знавців рідної мови у 2-А класі. Класний керівник Пелех Н. В.
Це зображення має порожній атрибут alt; ім'я файлу image-3-2-1024x576.jpeg

Бліц-вікторина ,,Знавці української мови” і списування тексту ,,Рідна мова” Учні 2-А класу.
Вчитель початкових класів Волощук А. С.
Це зображення має порожній атрибут alt; ім'я файлу image-4-2-1024x768.jpeg

Вікторина ,,Українські прислів’я та приказки.” Учні 2-Б класу. Класний керівник Драбик Л.Б.
Це зображення має порожній атрибут alt; ім'я файлу image-5-2-1024x768.jpeg

Класний керівник 2-В класу Швець Т.В.
Це зображення має порожній атрибут alt; ім'я файлу image-6-768x1024.jpeg

Класний керівник 3-А класу Мендик Т.Д.
Це зображення має порожній атрибут alt; ім'я файлу image-7-1024x768.jpeg

Учні 3-Б класу. Вчитель початкових класів Семчишин С.Я.
Це зображення має порожній атрибут alt; ім'я файлу image-2-1024x819.png

Учні 3-Б класу. Класний керівник Гладиш О. В.
Це зображення має порожній атрибут alt; ім'я файлу image-8-768x1024.jpeg

Учні 4-А класу. Класний керівник Браїк І. П
Це зображення має порожній атрибут alt; ім'я файлу image-1-2-1024x819.png

Учні 4-Б класу. Класний керівник Сойма Ю. Д.

З 12.10 по 21.10 жовтня пройшла декада початкової школи

Декада проводилась з метою формування інтересу та зацікавленості учнів до вивчення навчальних предметів, створення в освітньому процесі атмосфери успіху, відчуття радості за свої досягнення, наполегливості у подоланні труднощів, виховання почуття дружби, колективізму, взаємодопомоги, поширення передового педагогічного досвіду учителів початкових класів щодо реалізації компетентнісного підходу в навчально-виховному процесі. У плані її проведення містилося багато цікавих уроків та виховних заходів, у яких взяли участь учні 1-4 класів .

Вчитель 1-А класу Покалюк О.С. провела інтегрований урок з української мови, музичного мистецтва та дизайну і технологій на тему : «Їжачок – сто голочок». Учні слухали і читали казку, розучували пісеньку і створювали аплікацію з рваних частин паперу.
Вчитель початкових класів Колодко М.Ю. на уроці української мови у 1-А класі провела  вікторину «Овочі та фрукти».
Інтегрований урок в 1-Б класі з трудового і образотворчого мистецтва. Створення аплікації “Їжачок” Класний керівник Морозович Т. М. 
У світі казки чарівної. Вчитель 1-В  класу Беліченко М. П.
Цікаво пройшов День козацтва під гаслом ,,Козацькому роду нема переводу’’ у 2-А класі під керівнитством вчителя початкових класів     Пелех Н. В. 
Проект: “Пливуть мої вітрильники”2-Б клас, класний керівник Драбик Л.Б. 
У 2-В класі проведено вікторину “Осінь у природі”. Вчитель початкових класів Швець Т. В. Мета: привернути увагу до краси осені у рідному краї; формувати почуття прекрасного; розвивати пам’ять, увагу, логічне мислення. В ході вікторини використовувалися завдання для кмітливих (загадки), для творчих (,,Збери слово”),для ерудованих (ребуси). 
Дослідження як джерело знань про природу. Дослідження властивостей речовин. «Лимонний вулкан». Класний керівник Мендик Т. Д.  3-А клас
Виготовлення колажу “Про себе” 3А клас. Вчитель початкових класів Дичко І.І.
Серія інтегрованих уроків з Я досліджую світ і математики у 3- Б класі, вч. Гладиш О.В. Тема: Дослідження як джерело знань про природу (вимірювання, спостереження, досліди). Одиниці вимірювання маси і довжини. Перетворення іменованих виразів.
Вч. початкових класів Браїк .І.П. провела інтегрований урок з ЯДС і дизайну і технологій у 4-А класі на тему: “Планети Сонячної системи”. На уроці учні поглиблювали знання з теми, виконували практично завдання, переглянули відео та створили макет Сонячної  системи “Космічна мандрівка”. 
Інтегрований урок у 4-Б класі з ЯДС і образотворчого мистецтва. Тема: Погода. Прогноз погоди. Кольори осені (акварельні фарби). На уроці учні поглибили знання з теми, склали ментальну карту про чинники, які впливають на погоду, переглянули пізнавальне відео про “День бабака”, заповнили індивідуальну картку з сайту “Розвиток дитини”, а на завершення створили картину “Примхи осінньої погоди” (акварельні фарби, кольоровий папір, пластилін, вата). Класний керівник Сойма Ю. Д. 
Урок хореографії 2-Б клас Бек Н. І.  Урок з елементами гімнастики та акробатики 
Малюємо у нетрадиційній змішаній техніці:восковою крейдою та аквареллю. Розвиваємо творчі здібності ,виховуємо любов до природи. Вихователь ГПД Волощук А.С.

Декада початкових класів закінчилася ,але продовжуватиметься праця вчителів ,які пробуджують у дітей творчість і пізнання, підтримують інтерес та культивують бажання вчитися. Учителі початкових класів ще раз довели , що вони справжні фахівці своєї справи.

День української писемності та мови у початковій школі

9 листопада, у  День української писемності та мови,  у початковій школі проведено ряд цікавих та пізнавальних заходів: мовознавчий брейн-ринг “Одна вона у нас така – уся співуча і дзвінка”, КВК, цікаві вікторини, гру-змагання “Хто зверху”.

 Учні поглибили знання про красу і багатство української мови, взяли участь у конкурсах, виконали пізнавальні вправи, що стимулюють інтерес дітей до вивчення рідної мови. Ігрові цікавинки не залишили байдужими нікого!
Учні 1-В класу, класний керівник Швець Т.В.
   Учні 4-А класу, класний керівник Покалюк О.С., вчитель Дичко І.І.
Учні 2-Б класу, вчитель Семчишин С.Я.Учні 2-Б класу, класний керівник Гладиш О.В.Учні 3-Б класу, класний керівник Сойма Ю.Д.Учні 4-Б класу, класний керівник Морозович Т.М.

Урок-екскурсія у 4-А класі

Найміцнішими є знання, отримані на практиці!
Тому учні 4-А класу разом з класним керівником Покалюк О.С. відправилися на екскурсію, під час якої навчилися визначати сторони горизонту, орієнтуватися на місцевості за допомогою місцевих ознак, а також користуватися компасом.

Дослідницький проект у 2-Б класі

На уроці “Я досліджую світ” учні 2-Б класу (класний керівник Гладиш О.В.)
у групах досліджували  і класифікували плоди  багатонасінні і однонасінні; визначали соковиті плоди і тверді плоди; презентували  виконували вдома проектну роботу на тему “Рослина- плід- насіння” .

День капелюха

15 січня відзначають День капелюха. Учні 3-А класу з класоводом Покалюк О.С. не могли залишатися осторонь такого свята та не вшанувати цей головний убір. Також застосовували метод “6 капелюшків Едварда де Боно” для аналізу п’єси-казки Лесі Мовчун “Горіхові принцеси” на уроці літературного читання.

Виховний захід у 2-Б класі

Напередодні свята Миколая учні 2-Б класу разом з класоводом Соймою Ю.Д.  подарували присутнім чудову нагоду поринути у казку, де вирували неймовірно захоплюючі пригоди в очікуванні дива!!!Діти – великі МОЛОДЦІ!Врятквали Святу ніч!

Андріївські вечорниці у 4-А класі

Учні 4 А класу (класний керівник  Пелех Н.В.) напередодні свята Андрія вивчали українські традиції.

Інтегрований урок у 4-А класі

Інтегрований урок у 4-А класі вчитель початкових класів Пелех Н.В. провела інтегрований урок на тему “Прощай, осінь!” (Я у світі та малювання).

Створюємо модні зачіски

Учні 4-Б класу, класний керівник Драбик Л.Б.

3-В клас, класний керівник Беліченко М.П.

учні 3-Б класу, класний керівник Морозович Т.М

Учні 3-А класу, класний керівник Покалюк О.С.

Майстер-клас на ГПД

27.11.2019 вихователь ГПД Сампара Н.І. провела майстер-клас для першокласників. Діти виготовляли закладку для книги “Новорічна ялинка”.

Інтегрований урок з математики та природознавства в 4-Б класі

Вчитель початкових класів Драбик Л.Б. провела інтегрований урок з математики та природознавства на тему: “Письмове додавання й віднімання багатоцифрових чисел”. Учні обчислювали значення виразів із багатоцифровими числами та розв’язували задачі природничого змісту.

Інтегрований урок у 3-А класі

28.11.2019 р. вчитель початкових класів Покалюк О.С. провела інтегрований урок трудового навчання з природознавством. Учні застосовували знання про будову тіла птаха для створення об’ємних птахів із паперу технікою орігамі.

Інтегрований урок у 1-Б класі

27.11.2019 р. вчитель початкових класів Гладиш О.В. провела інтегрований урок у 1-Б класі з предметів  “Я досліджую світ ” і “Технології і дизайн”. На уроці досліджували три стани води. За допомогою дослідів дізнавалися про властивості води. На завершення виготовили бурульку з кольорового паперу.

Зустріч із представниками товариства Червоного Хреста

25.11.2019 представники товариства Червоного Хреста провели практичне заняття для учнів початкової школи «Вчимося надавати першу допомогу». Школярі дізналися, як правильно діяти в ситуаціяї, коли  хтось  потребує допомоги.

Інтегрований урок з читання і образотворчого мистецтва

Інтегрований урок з читання і образотворчого мистецтва на тему: “Поетичні картини осені. Створення образу дівчини-осені.” Проведений у 3-Б класі. На уроці діти читали легенду про осінь, розповідали вірші і малювали дівчину-осінь. Всі дружно працювали. МОЛОДЦІ!!!

Інтелектуальна гра «Найрозумніший»

Шкільний психолог Крих Г.Р. 26.11.2019 р. провела конкурс “Найрозумніший”. Учасниками змагання були учні четвертих класів.

    

Веселі перерви у початковій школі

Напередодні канікул 15.11.2019 р. вчитель хореографії Бек Н.М. проводила веселі перерви, під час яких учні початкової школи танцювали. Було здорово і весело!

Показовий урок у 3-А класі

Вчителем початкових класів Дичко І.І. проведено показовий інтегрований урок з розвитку зв’язного мовлення, основ здоров’я і природознавства на тему “Збережемо нашу планету здоровою” із застосуванням кейс-технології.

Квест-гра «Подорож станціями школи»

Діти з особливими освітніми потребами взяли участь у квесті, який провела логопед Волинець Г.Є.

«Збирай макулатуру – підвищуй екокультуру»

Акція «Збирай макулатуру – підвищуй екокультуру» у початковій школі

Учні 3-Б класу, класний кнрівник Морозович Т.М.

Учні 3-В класу, класний керівник Беліченко М.П.

Акція «Посади дерево»

Учнями початкової школи у шкільному саду було висаджено 3 деревав.   Школярі разом  з класоводами з ентузіазмом сприйняли ідею та долучилися до озеленення подвір’я улюбленої школи. Хтось приніс саджанці, хтось готував ґрунт під їх висадку, хтось поливав молоденькі деревця. Робота знайшлась для всіх, хто забажав взяли участь у акції. Дуже сподіваємось, що через декілька років ці зусилля дадуть плоди, і молоденькі деревця будуть милувати око розмаїттям цвіту та яскравої зелені!

Учні 4-А класу, класний керівник Пелех Н.В.

Учні 4-Б класу, класний керівник Драбик Л.Б.

Учні 3-А класу, класний керівник Покалюк О.С.
 
 
 

Простір для творчості

З метою реалізації проекту “Ми – творчі діти” учні початкової школи створювали колективні замальовки на килимках у коридорах школи.

 

Вітаємо переможців Міжнародного природничого інтерактивного конкурсу “Колосок”

Учні 4-А класу, класний керівник Пелех Н.В.

Учні 3-А класу, класний керівник Покалюк О.С.

План проведення місячника початкової школи


п/п

Дата

Захід

Виконавець

Клас

1

01.11.2019

Повідомлення про початок місячника початкової школи Класоводи  1-4 кл.

2

04.11.2019

Реалізація проекту ПШ – «Ми творчі діти». Простір для творчості Класоводи 1-4 кл.

3

05.11.2019

Збір макулатури Класоводи 1-4 кл.

4

06.11.2019

Акція «Посади дерево» Класоводи, асистенти вчителів 1-4 кл.

5

07.11.2019

Вікторина на ГПД «В гостях у казки» Іванюк Л.П. 2-А,

 

2-Б кл.

6

08.11.2019 День української писемності та мови. Конкурс імені П.Яцика Покалюк О.С.   3-4 кл.

7

11.11.2019 Створення фотозони Пелех Н.В. 1-4 кл.

8

12.11.2019 Квест-гра «Подорож станціями школи» Волинець Г.Є. Діти з ООП

9

13.11.2019 Відкритий урок Дичко І.І. 3-А кл.

10

14.11.2019 Зустріч з представником поліції Шкільний поліцейський 1-4 кл.

11

15.11.2019 Акція «Прийди в школу з улюбленою іграшкою». Веселі перерви Класоводи

 

Бек Н.М.

1-4 кл

12

25.11.2019 Практичне заняття «Вчимося надавати першу допомогу» Представник товариства Червоного Хреста 1-4 кл

13

26.11.2019 Інтелектуальна гра «Розумники» 4 класи Крих Г.Р.
Класоводи 4 кл.
4 кл.

14

27.11.2019 Майстер-клас Сампара Н.І. 1 кл.
15 28.11.2019 Природничий конкурс «Колосок» Мендик Т.Д.
Класоводи 1-4 кл.
 1-4 кл
16 29.11.2019 Створюємо модні зачіски. Підведення підсумків місячника Батьки

 

Класоводи

 1-4 кл

МО вчителів початкових класів

12 грудня 2018 року вчителем  початкових класів Беліченко Марією Павлівною проведено показовий урок української мови в 2 – В класі на тему «Велика буква в іменах, по батькові та прізвищах людей».  

Аналіз стану роботи методичного об’єднання вчителів початкових класів за 2018-2019 н.р.