«Запобіжна система виховання св. Івана Боско»

26 листопада 2021 року у Тернопільській загальноосвітній школі І-ІІІ ступенів №8 відбулася лекція о. Романа Демуша на тему: «Запобіжна система виховання св. Івана Боско» для вчителів і голів батьківських комітетів. 

Сьогодні динаміка життя, нероздільного з гаджетами, вражає. В таких умовах виростає нове покоління дітей, які зовсім не схожі на учнів, які навчались у школі ще 5-10 років тому. У здобувачів інші пріоритети, захоплення, погляд на навчання у школі. З такою ж самою швидкістю мають змінюватись підходи до виховання сучасної молоді. 

Саме тому, з метою збагачення педагогічної скарбнички,  директорка Тернопільської ЗОШ І-ІІІ ст. №8 Підгайна Галина Михайлівна запросила о. Романа з коротким екскурсом щодо «Запобіжної системи виховання св. Івана Боско» для вчителів і батьків. 

Лекція видалась цікавою і пізнавальною. Зокрема, о. Роман розповів про три колони, на які опирається виховна система св. Івана Боско – це розум, релігія і приязнь. Також лектор виокремив основні пункти педагогічного мислення св. І.Боско, які ,безперечно, актуальні і сьогодні. Кожен присутній мав змогу переосмислити свої підходи до спілкування з дітьми і виокремити для себе цінні поради, щоб виховати «добрих громадян і чесних християн».

Адміністрація і колектив Тернопільської ЗОШ І-ІІІ ст. №8 висловлює щиру подяку о. Роману Демушу за науку. Надіємось на подальшу співпрацю!