День народження Кобзаря

Щорічно 9 березня Україна та світ святкує день народження Тараса Григоровича Шевченка — поета прозаїка, мислителя, живописця, графіка, громадського діяча, справжнього пророка.

     Творчість Кобзаря, як і сама постать вічного символу України, є знаною й шанованою в усьому світі. Тому кожного року в початковій школі день народження Кобзаря відзначається проведенням низки заходів, мета яких – показати учням велич і неповторність поета, мислителя, художника, та патріота.

     Свої перші кроки на шляху до Тараса робили першокласники. Вони декламували вірші, слухали розповідь про дитячі роки Кобзаря, дивились мультфільм “Садок вишневий коло хати”, малювали ілюстрації до творів.

  У 2-А класі провели конкурс читців «Тарасове слово струнами в’ється…», за участь в якому учні нагороджені дипломами, малювали ілюстрації до улюблених творів Т. Шевченка, створювали тематичні листівки за творчістю Кобзаря.

    У 2-Б та 2-В класах учні дивились фільм про дитячі роки Кобзаря, декламували поезію поета.

     У 3-іх класах провели вікторину “Чи знаю я твори Кобзаря”, також школярі розгадували кросворди, відновлювали цитати із творів поета. 

    У 4-Б класі відбулись Шевченківські читання, дітки переглянули презентацію «Тарас Шевченко жити буде, поки люди живуть на землі».