День цивільного захисту

26квітня 2023 року в освітньому закладі було проведено  День цивільного захисту. 

Основними завданнями проведення Дня ЦЗ було вдосконалення теоретичних знань і практичних навичок учнів та персоналу школи щодо дій в умовах екстремальних ситуацій, а також виконання законодавчих актів з цивільного захисту та безпеки життєдіяльності.

          На першому уроці у цікавій та змістовній формі класні керівники розповіли дітям про необхідність дотримання правил пожежної безпеки в побуті,  на водоймах, під час подорожі до лісу та про небезпеку, яку несуть у собі вибухові знахідки. Педагоги разом з учнями  проаналізували план дій під час радіаційної небезпеки. 

Поведено практично-тренувальне заняття з евакуації «Дії учасників освітнього процесу при виникненні НС». 

         Упродовж дня учні 7-9-х класів взяли участь у майстер-класі «Надання першої допомоги постраждалому», який проводили волонтери Товариства Червоного Хреста України. Важливою була інформація від волонтерів про алгоритми дій в різних ситуаціях, серед яких: основні принципи надання першої допомоги, проведення серцево-легеневої реанімації, дії при частковій та повній непрохідності дихальних шляхів, кровотечах, ранах, травмах та невідкладних станах. Учні мали змогу на практиці відпрацювати правильне виконання відновного положення серцево-легеневої реанімації за допомогою манекена, накладання тугої пов’язки, фіксації стороннього тіла. Майстер-клас був дуже цікавим та корисним. 

         Учні 5-6-х класів ознайомилися із спеціалізованим автомобілем для надання допомоги, його комплектуючими.